Fizioterapevtske storitve v Mariboru stremijo k izboljšanju vašega življenja, zdravja in preprečevanju bolečin

21. 6. 2016

Fizioterapija je specializirana veja medicine, ki deluje na obnovi telesnih gibov. Pacienti, ki trpijo zaradi stanj, kot so artritis, bolečine v vratu in hrbtu, ali celo poškodb, bi morda morali pristopiti do licenciranega fizioterapevta. Učinkovita terapija deluje tako, da izboljšuje posameznikovo splošno počutje v socialnih, čustvenih in fizičnih vidikih. V začetni fazi zdravljenja terapevt analizira stanje pacienta in stopi v kontakt z zdravnikom. Po tem priporoča pacientu opravljanje terapevtskega zdravljenja, ki lahko vključuje tudi rehabilitacijo.

Fizioterapija pomaga invalidom, ostarelim, in kronično bolnim pacientom, da si hitreje opomorejo od svojih stresnih zdravstvenih stanj. Z vsako fizično serijo terapije pacienti naredijo velik napredek in počasi pridobivajo pokretnost svojih telesnih delov. Terapija pomaga bolnikom, da opravljajo svoje dnevne aktivnosti na aktiven in zdrav način. Fizioterapija vsebuje popolno kombinacijo zdravega vadbenega režima, joge, pilates, psihološkega svetovanja, toplotne terapije in masaže.

Zaradi omejenega gibanja, obstaja pri pacientih po poškodbi ali operaciji večje tveganje, da izgubijo ravnotežje med hojo in premikanjem. Zaradi nenadnega padca so bolj nagnjeni, da pride do težjih poškodb, ki lahko stanje še poslabšajo. Vendar, če opravi pacient fizioterapijo v začetni fazi, lahko zlahka pridobi nazaj izgubljeno zdravje in mobilnost. Z vključitvijo učinkovitih terapevtskih tehnik je mogoče doseči ublažitev hudih bolečin. Poleg lajšanja bolečin pa terapija tudi krepi kardio delovanje dihal.

Vključitev joge v fizioterapijo :

V današnjih časih, veliko fizioterapevtov vključuje jogo v procesu zdravljenja in jo priporoča za najstnike, nosečnice ter starejše paciente. Učinkovite vaje joge pomagajo pri zdravljenju številnih zdravstvenih težav. Vključevanje joge v fizioterapevtske seje ima lahko pozitiven vpliv na pacientovo zdravstveno stanje. Joga pomaga pri oslabitvi težav, ki vplivajo na sisteme srca in ožilja, nevrologije in mišičnega skeleta. Pomaga pri zmanjševanju problemov kronične bolečine v hrbtu in problemov dihal. Terapevti verjamejo, da joga spodbuja telesno kondicijo, duševno sprostitev in umiritev uma.

About the author