Fizioterapija v Ljubljani spodbuja zdravo življenje med ljudmi – Kako fizioterapevti vodijo fizioterapevtske seje?

1. 8. 2016

Strokovni in licencirani terapevti ljubljanskega fizioterapevtskega centra so usposobljeni za zagotavljanje ustreznega zdravljenja za obnovo telesnega gibanja. Posamezniki se lahko znebijo stalne mišične bolečine ali ponovno shodijo ter tako normalno zaživijo. Fizioterapija se priporoča tudi bolnikom z nevrološkimi motnjami, saj pospeši hitrost okrevanja. Terapije so usmerjene k pridobivanju ponovne mobilnosti in gibljivosti sklepov. Duševna stopnja zaupanja med pacienti se poveča in le – ti si lahko zlahka opomorejo od kroničnih bolezni, nezgod in drugih problemov.

Učinkovitost fizioterapije v Ljubljani je zelo visoka in terapije so oblikovane tako, da je pacientu zagotovljeno dolgotrajno olajšanje. Osebi omogoča, da doseže stalno maksimalno mišično moč in gibljivost telesa. Naravne terapije so najboljši način, da se povrne zaupanje po poškodbi ali za spopadanje z duševno travmo ali šokom nesreče. Fizioterapevti uporabijo različne vrste naravnih terapij, kot so topla ali hladna stimulacija in električna stimulacija, ter preproste vaje, ki lahko pomagajo pri sproščanju mišic in sklepov, tako da se pacient počuti sproščeno.

Kako fizioterapevti vodijo fizioterapevtske seje?

Osnovno fizioterapevtsko zdravljenje se začne z ocenitvijo in brezplačnim pregledom pacienta. Fizioterapevt natančno pregleda zdravstveno dokumentacijo in načrtuje ustrezen fizioterapevtski način zdravljenja, ki ustreza pacientovim zdravstvenim potrebam. Vrste predpisanih vaj se razlikujejo od osebe do osebe, glede na resnost stanja in vrste bolezni, za katero trpi bolnik. Redna rutina fizičnih vaj, skupaj z različnimi vrstami tehnik in terapij, je zelo učinkovita pri oživitvi mišične prožnosti in telesne mobilnosti. Strokovni terapevti imajo ustrezno znanje za naravno zdravljenje vseh vrst kostno-mišičnih in manjših nevroloških motenj.

About the author