MASAŽA NA DOMU

Imate tudi vi zaradi sodobnega načina življenja:

 • – bolečine v križu, vratu, ramenih, zapestju…,
 • – utrujene mišice,
 • – krče v mišicah
 • – glavobole,
 • – zatrdel vrat in ramena,
 • – zabuhle oči,
 • – otekle gležnje,
 • – zatrdline v mišicah,
 • – pekoč občutek v sklepih,
 • – negibčne sklepe,
 • – otopele prste?

Tudi manjše nevšečnosti in tegobe lahko s časom privedejo do resnejših zdravstvenih težav (hernija diska, obraba kolkov in kolen, degenerativne spremembe hrbtenice…), zato jih je dobro odpravljati sproti. Z našo masažo vam lahko direktno pomagamo vzpostaviti ravnotežje v vašem telesu, saj vsak naš masažni terapevt združuje znanje in tehnike kar desetih vrst masaž, česar drugje ne najdete. Našo lastno metodo smo začeli razvijati že pred več kot desetimi leti. Različna znanja iz desetih vrst masaž sistematično uporabljamo za specifične težave posameznika in s tem dosegamo izjemne rezultate. Poleg masaž naše podjetje izvaja tudi fizioterapijo, zato lahko posamezniku po vsaki masaži dodamo  tudi program zanj najbolj primernih vaj, ki jih za vas izdelajo naši fizioterapevti. Prav tako v sodelovanju z našimi diplomiranimi fizioterapevti za vas oblikujemo tudi napotke za pravilno gibanje v vašem vsakdanu. Tako vam pomagamo ne le doseči ampak tudi vzdrževati optimalno telesno stanje.

Zakaj kombiniramo znanja 10 vrst masaž?

Vsaka vrsta masaže se je razvila kot odgovor predvsem na eno vrsto telesne problematike, ki jo najbolje rešuje, drugih težav pa se v najboljšem primeru le bežno dotakne. Črpanje iz široke palete masažnega znanja nam omogoča, da se vam lahko celovito posvetimo in ob vsakem obisku prilagodimo način masaže tako, kot je najoptimalneje glede na vaše trenutno stanje, saj vsakič za vas izberemo tiste masaže, ki najučinkoviteje rešuje vašo težavo.

Zakaj pri vsaki masaži ne kombiniramo kar vseh vrst masaž hkrati?

Vsaka vrsta masaže potrebuje določen čas izvajanja, da se telo nanjo odzove na željen način, zato je v enem terminu nemogoče izvesti vse vrste masaž hkrati. To bi bilo tudi nesmiselno, saj si nekatere masaže med seboj učinke celo izničujejo. Pravilna kombinacija različnih vrst masaž in njihovo pravilno zaporedje sta za dobre rezultate torej ključna.Po sistemu kombinacije 10 vrst masaž, te med seboj kombiniramo in menjujemo  tekom različnih obiskov našega maserja. Terapevt, ki ima tehniko, ki vsebuje 10 vrst masaž lahko glede na vaše težave v času ene terapije izbere 3-5 tistih masaž, ki bodo vam najbolj koristile v dani situaciji. Glede na vaše potrebe so te masaže lahko ob vsakem obisku drugačne ali pa tudi ne.Marsikatera masaža lahko doseže manjši del željenih učinkov, a ker imamo mi na razpolago več vrst masaž, vedno izberemo tiste masaže, ki so za določeno problematiko najučinkovitejše in zato dosežemo opaznejše rezultate. Hkrati vam ponujamo še fizioterapevtske vaje ter napotke na visokem nivoju, kar naše rezultate še dodatno izboljša.

S katerimi skupinami ljudi imamo najboljše rezultate?

 • – S starejšimi,
 • – osebami, ki delajo v stresnem delovnem okolju,
 • – vsemi, ki pogosto izvajajo ponavljajoče se gibe,
 • – tistimi, ki precej  časa preživijo v statičnih položajih,
 • – rekreativci in profesionalnimi športniki,
 • – osebami, ki so se znašle v novih življenjskih situacijah (novi starši, omejeno gibanje po poškodbi,…)

Fizioterapevtski del našega podjetja se ukvarja predvsem z resnimi patologijami. Ta znanja nam hkrati omogočajo, da lažje zaznamo tudi prve znake nepravilnosti in da učinkoviteje pomagamo preprečiti, da bi se te razvile v resne težave. Zato smo vas razvili metodo masaže TH10. 

Kako pogosto je priporočljiva masaža?

Telo se najbolje odziva, ko je masirano enkrat tedensko ali na 14 dni. Dokaj zadovoljive rezultate je možno dosegati tudi z masažo vsake tri tedne, a le kadar je  oseba pravilno fizično aktivna. Če je masaža redkeje, se njeni učinki precej izgubijo, če je masaža prepogosta pa lahko telo polenimo, da se zanaša na zunanjo fizično stimulacijo. Količino maser skupaj s klientom določi po prvi masaži, ko vidita, kakšno je njegovo zdravstveno stanje in kakšne so želje klienta.Obstajajo izjeme, ko je dobro izvesti masažo tudi večkrat na dan, enkrat dnevno ali pa vsak drug dan, odvisno od vrste težave. Primeri, ko priporočamo pogostejše masaže so, kadar rešujemo akutno problematiko, na primer ko se zbudimo z zatrdelim vratom, se vrnemo z bolečimi mišicami iz pohoda, za osebe, ki imajo kronične preobremenitve (športniki, fizični delavci,…) in manj aktivne, ki so preobremenjeni zaradi dolgoročnih statičnih položajev. Ko se akutna težava odpravi, se ponovno priporoča masaža enkrat na teden, na 14 dni ali celo tri tedne.

Katere masaže kombiniramo in kaj so njhovi glavni cilji/učinki?

 1. Z Švedsko oz. klasično masažo delujemo na površinski del telesa. Izboljša prekrvavitev kože, segreje in sprosti površinske mišice in iz njih pomaga odstraniti zastale snovi.
 2. Masaža globokih tkiv nam pomaga locirati večji del nepravilnosti v načinu, kako uporabljate telo v vašem vsakdanu. Postopno sprošča tkiva vedno globje, najpogosteje je cilj sprostitev gruče zakrčenih mišic – ‘vozlov’.
 3. Tu-ina masažo uporabljamo za stimulacijo in /ali sprostitev živčnih pletežev oz. ‘triger točk’ in stimulacijo meridianov po sistemu tradicionalne kitajske medicine.
 4. Refleksna masaža stopal in /ali dlani zajema stimulacijo organov in drugih delov telesa, preko točk na stopalih in dlaneh, ki deluje preko povezav v našem živčevju. Tudi ta tehnika je del sistema tradicionalne kitajske medicine in je poleg preventivnega vzdrževanja pomembna tudi, ker lahko stimulamo organe, ki podpirajo organ, ki ni v ravnovesju.
 5. Masaža z vročimi kamni prodre še globje kot masaža globokih tkiv ali pa se uporabi pri bolj občutljivih, saj mišice zaradi dodatne toplote sprostimo z veliko bolj nežnimi gibi. Pomembna je za mesta kamor z direktnim pritiskom ne moremo, lahko pa delujemo s toploto, naprimer globoke mišice ob sklepih.
 6. Masaža glave sprosti mišice, ki so zakrčene zaradi stresa in /ali napenjanja oči. Zajema masažo vratu, obraza in lasišča. Veliko nam pove o drži glave in možnih težavah povezanih s tem.
 7. Limfna drenaža stimulira limfne poti in s tem vzpodbuja imunski sistem in razstrupljanje telesa ter je ključna pri zmanjševanju oteklin.
 8. Lomi-Lomi uporabljamo za raztezanje mišic in sprostitev napetosti v sklepih,  hkrati masaža spobduja izločanje endorfinov, naravnih telesnih zaviralcev bolečine, ki dvigujejo razpoloženje, olajšujejo stres in zdravijo telo.
 9. Tibetanska zvočna masaža, prodre kamor z manualno masažo ne dosežemo ali zaradi raznih dejavnikov ne smemo. Deluje na celični ravni ter pomaga pri regeneraciji. Obenem globoko sprošča in se še posebno ugodno čuti na kosteh in sklepih.
 10. Aromaterapevtska masaža se lahko vključi v nekatere zgornje vrste masaž, a se izvaja le pri osebah, ki nimajo alergij ali simptomov astme. Gre za osebno sestavljeno mešanico eteričnih olj na podlagi potreb stranke. Direktno se učinkovine prenašajo tudi skozi kožo, indirektno preko vonja pa deluje na žleze z notranjim izločanjem, kar lahko pomaga tudi pri hormonskem neravnovesju.

Problematike, ki je ne moremo reševati z masažami pa dodatno rešujemo z našimi vajami!


Na vašem domu bomo opravili pregled in vam podali strokovno mnenje o vaši težavi kar med prvo masažo ter vam nudili ustrezno terapijo.