Imamo svojo unikatno tehniko, s katero po korakih pomagamo vsem nepokretnim in slabo pokretnim do maksimalno dobrega  fizičnega stanja. 97 % klientov, ki jih prevzamemo, ne glede na to, kako resna je patologija in njihovo zdravstveno stanje, uspemo postaviti nazaj na noge.

Možganska kap in fizioterapija


Fizioterapijo po možganski kapi pri nas koristi kar četrtina naših pacientov. Za njihovo rehabilitacijo smo razvili lastno tehniko fizioterapije, s katero pri klientih dosegamo nadpovprečne rezultate.


Kako vam lahko pomagamo ? (odgovorite na kratka vprašanja)modra puscica


kap

Kaj je podjetje TH10 in koliko izkušenj imajo z ljudmi, ki jih je zadela možganska kap?

 

Brezplačen pregled

Brezplačen pregled

Naša najpomembnejša konkurenčna prednost je doseganje kar najboljših rezultatov. To pomeni, da želimo, da ima posameznik, ki pride k našim fizioterapevtom, večje možnosti, da ponovno shodi oz. napreduje, kot pri drugih terapevtih. Kot prvi v Sloveniji smo se specializirali za fizioterapijo na domu. Tako smo na tem področju najstarejše fizioterapevtsko podjetje v Sloveniji in z največ izkušnjami. Skozi leta nas je poiskalo vse več in več bolnikov po možganski kapi, pri katerih obstoječe metode in tehnike, ki so bile na trgu dostopne, niso dosegale zadovoljivih rezultatov. Zato smo tekom let razvili povsem lastno tehniko in sistem dela, s katerim dosegamo pri bolnikih po možganski kapi za vsaj 200 % vidnejše in dolgotrajnejše rezultate od povprečja. Terapevti podjetja TH10 močno verjamemo v dokaze in vsak rezultat, ki se ga dá doseči, je možno tudi izmeriti ter primerjati z drugimi rezultati. Fizioterapije po možganski kapi se zato lotevamo zelo znanstveno ter pri tem beležimo rezultate in izpopolnjujemo tehniko, s katero smo jih dosegli. Dokazov pa seveda nikoli ni preveč.

Ker rezultati so pač rezultati … In pika.

 

Kaj lahko dosežete s pomočjo podjetja TH10 pri rehabilitaciji po možganski kapi:

  1. Izboljšanje ravnotežja,
  2. doseganje daljših korakov,
  3. premagovanje daljših razdalj,
  4. uporaba manj pripomočkov,
  5. omogočanje hoje po stopnicah,
  6. preprečevanje padcev,
  7. izboljšanje dvigovanja prizadete noge od podlage,
  8. omogočanje samostojnega obračanja v postelji in vstajanja iz le-te,
  9. omogočanje, da bolniki ponovno shodijo, če so to sposobnost že izgubili,
  10. še mnoge druge stvari (nekatere so opisane v nadaljevanju teksta na primerih dejanskih klientov).

Preberite si nekaj o naših resničnih primerih klientov in si sami ustvarite mnenje

 

Posameznik po možganski kapi lahko le še leži, ne more premikati roke in noge:

Senior womanKo smo se fizioterapevti podjetja TH10 pred leti srečali s klientom, po imenu Jože, ki ga je zadela močna možganska kap, smo na brezplačnem pregledu, približno mesec dni po možganski kapi, ugotovili, da mu je možganska kap povsem ohromila levo stran telesa. Roka in noga sta bili povsem mrtvi. Klient je bil v globoki depresiji. Bil je povsem nepokreten, vendar pri zavesti. Star je bil 78 let. Pred možgansko kapjo je sam hodil po stanovanju in bližnji okolici. Zdaj pa je bilo vsega tega konec. Svojci so želeli, da bi lahko ponovno pridobil sposobnost hoje in da bi lahko sam hodil po stanovanju. Fizioterapevti smo se dogovorili za termine fizioterapije, na katere smo vedno prinesli tudi individualno izdelane vaje (pisno in grafično razložene), s pomočjo katerih je klient lahko sam ali s svojci vadil, kadar je hotel. Jožetu in njegovim svojcem smo omenjene vaje na fizioterapijah tudi razložili in jih naučili, kako jih pravilno izvajati. Na vsaki naslednji terapiji pa smo nato preverili njihovo izvajanje, jim kaj dodali ali odvzeli ter jih ustrezno nadgrajevali z novimi. Pri tako hudem primeru možganske kapi seveda nismo mogli nič konkretnega obljubiti, saj v samem začetku fizioterapije še ni možno vedeti, ali se bo aktivnost trupa ter leve roke in noge sploh povrnila. Obstaja pa zato veliko tehnik, ki možnost za to povečajo, in še več tehnik, ki krepijo vse ostale mišice, ki delujejo, saj bodo morale le-te po vsej verjetnosti prevzeti glavno vlogo pri gibanju namesto ohromljenih. Pri Jožetu smo pri terapiji kombinirali tako pravkar omenjene tehnike kot tiste, ki smo jih razvili sami. Rezultat je bil sledeč: Prve tri mesece ni bilo vidnih rezultatov, kar pa pomeni le, da je s fizioterapijo potrebno nadaljevati. Po treh mesecih se je sprva pojavila aktivnost v nogi, čez dobrih pet mesecev še v roki in po sedmih mesecih se je klient že samostojno usedal ter vstajal. Po pretečenih devetih mesecih je lahko s pomočjo bergle hodil po stanovanju. Marsikdo je bil mnenja, da se je zgodil čudež, da mu je uspelo kaj takega.


Jožetov primer je fizioterapevte podjetja TH10 vzpodbudil, da smo si postavili izziv, da dosežemo čim več podobnih rezultatov. In potem bi lahko trdili, da ne gre zgolj za čudež.

 

Možganska kap povzročila nepokretnost:

Frančiška je zadela možganska kap pri 85-ih letih. Na brezplačnem pregledu smo ugotovili, da je klient sicer vseskozi leži, da ne more samostojno sedeti, vendar mu vse mišice, ki so potrebne za hojo, delujejo normalno. Zaradi tega smo bili glede njegovega zdravstvenega stanja optimistični, kljub temu, da nikoli ni vadil in da tudi ob našem obisku ni kazal volje za to. Ob tem je zavračal tudi pobude svojcev. Obenem pa si je vseeno želel, da bi lahko šel sam vsaj v kopalnico in na stranišče, če ne drugega. Zastavljen cilj je bil dosežen že po treh mesecih, zato smo si postavili nov cilj, in sicer hojo na daljše razdalje stran od opornih ploskev, kot so stene in omare, ter v končni fazi hojo po stopnicah. Po približno šestih mesecih je Frančišek vse to že zmogel in celo sam zopet hodil v bližnjo trgovino. Fizioterapija na domu se je bolj izplačala, kot pa dom za upokojence. 


Od slabe hoje po stanovanju zaradi možganske kapi do hoje na Rožnik:

Na nas se je ob vidnih uspehih obrnilo vse več klientov, ki jih je zadela možganska kap. Med drugim tudi gospa Marija. Na brezplačnem pregledu smo ugotovili, da je gospo prizadela možganska kap nekaj let nazaj. Gospa je v zaprtih prostorih lahko hodila samostojno, ko pa je prišla na odprto, kjer ni imela občutka o prostoru in ni bilo primerne opore, pa ni mogla hoditi. Stara je bila 69 let. Po mesecu dni smo strah pred hojo na odprtem, s hojo po dvorišču in uporabo lastne tehnike, odpravili. Z dosledno vadbo, ki jo je izvajala šest mesecev, je ponovno lahko začela hoditi na Rožnik, kot je to počela pred možgansko kapjo. Vsi, ki so jo videli, so rekli, da je to pravi čudež, saj je kar nekaj let po bolezni lahko hodila samo še po stanovanju, zdaj pa lahko hodi spet sama na Rožnik. 


Možganska kap, več let nepokretnosti in šele nato terapija:

Ko se je naš sloves med ljudmi razširil, je v podjetje TH10 poklical sin gospoda Rudija. Rekel je, da je njegov oče doživel možgansko kap pri 70-ih letih. Dali so ga v dom za upokojence in vsi so pričakovali, da bo tam dočakal svoje zadnje dni. Pri 86-ih letih, ko je videl, da mu gre še kar dobro, vsaj kar se zdravja tiče, se je oče odločil, da bi rad spet hodil. Potreben je bil seveda naš brezplačen pregled, na katerem smo ugotovili, da gospodu Rudiju vse potrebne mišice za hojo delujejo, vendar so le-te šibke. Odločili smo se, da bomo začeli s terapijo. Po mesecu in pol se je Rudi že lahko sam usedel. Po treh mesecih je lahko samostojno stal in po sedmih mesecih je že hodil po sobi s pomočjo palice. Danes lahko hodi tudi po stopnicah in okoli domače hiše, saj se je preselil nazaj domov. Dosegel je tudi, da lahko sedaj vstopa in izstopa iz avtomobila. TH10+velike-32

Ko je pacient dovolj fizično pripravljen, fizioterapijo izvajamo tudi na prostem v njegovi domači okolici.

Fizioterapija na domu se je bolj izplačala, kot pa dom za upokojence:

Gospa Ana je po možganski kapi obležala. Ni mogla več hoditi. Zato je tudi mož za njo težko skrbel. Problem so bili tudi njuni dohodki, ki so bili prenizki, da bi si lahko privoščila dom za upokojence. Ravno tako nista hotela prodati stanovanja, ki sta ga hotela nameniti brezposelnemu sinu, ki je živel pri njima. Na prvi pogled je bila situacija nerešljiva. Med brskanjem po spletu za možne rešitve je njun sin naletel na naše podjetje ter nas poklical. Bal se je sicer, da bo tudi tovrstna rešitev predraga. Prijazni terapevti smo ga takoj potolažili, da cena običajno ni problem, saj imamo razvit način dela, kjer vse vaje posredujemo v pisni in grafični obliki, jih razložimo tako klientu kot njegovim svojcem, ki lahko potem vadijo z njim. Potem pa tudi redno preverjamo izvajanje teh vaj, jih po potrebi sproti ponovimo in nadgradimo. Vse to omogoča precej samostojnega dela, kar pa pomeni, da ni potrebe po velikem številu obiskov terapevta na domu, s čimer lahko klient tudi prihrani denar. Terapije so lahko tako redkejše, obenem pa ustrezno razporejene, da klient še vedno napreduje po najhitrejši in najbolj varni poti. Gospa Ana in njeni svojci so se odločili za brezplačen pregled, na katerem smo ugotovili, da bi morala zadoščati že ena terapija vsakih 14 dni. Na podlagi tega so se za terapijo tudi odločili. 


Terapija za vse kliente po preboleli možganski kapi, ki ne živijo na območju, kjer izvajamo fizioterapijo na domu:

Čeprav je fizioterapijo veliko lažje izvajati osebno na klientih samih, pa pri nekaterih to ni izvedljivo, saj živijo izven našega območja delovanja. Veliko klientov hodi k nam v Ljubljano iz raznih koncev Slovenije, od Ptuja, Murske Sobote, Jesenic, do Krškega. Eden takih je tudi naš klient, gospod Mirko iz okolice Murske Sobote. Njegov sin nas je poklical in vprašal, če lahko kako pomagamo. Očeta je namreč zadela možganska kap. Rekel je, da je oče ves čas na vozičku in da si želijo, da bi zopet hodil. Od znancev je slišal, da pri podjetju TH10 delamo dobro in zanimalo ga je, če lahko ponudimo kako rešitev. V odgovor je od nas dobil tri možnosti. Prva je, da očeta vsak teden vozi v Ljubljano, kjer ga bomo naučili vseh vaj, ki jih bo dobil tudi na listu prikazane in obrazložene ter da bomo vaj naučili tudi svojce. Tako bi lahko nato oni vodili terapijo. Druga možnost je ta, da pride svojec ali znanec klienta v Ljubljano in ga osebo naučimo vseh vaj, ki jih potem lahko izvaja s klientom. Tretja možnost pa je, da bi terapijo vodili preko elektronske pošte. Slednje je sicer nekoliko manj učinkovito, vendar se tudi tako dá doseči veliko, še posebej, če smo na drugi strani izkušeni terapevti, ki znamo pravilno interpretirati dane informacije s strani klientov in posledično dati ustrezna navodila. Odločili so se za kombinacijo vsega. Ko je imel oče pregled v Ljubljani, smo terapijo izvajali neposredno na njemu, občasno smo se sestali z njegovim vnukom, ki je obiskoval fakulteto v Ljubljani ali pa smo komunicirali preko elektronske pošte. Danes gospod Mirko zopet lahko samostojno hodi po stanovanju s pomočjo bergle. V spremstvu svojcev pa gre tudi ven. Zelo je srečen, ker smo mu to omogočili. 


TH10+velike-16Blaga možganska kap, pri čemer težave niso večje:

Veliko klientov po možganski kapi ima manjše težave, kot so slabo ravnotežje, slabša mobilnost roke, nekoliko slabša koordinacija, slabše ravnotežje ipd. Eden takih je tudi Janez. Star je bil šele 55 let in doživel je blago možgansko kap. Poslali so ga v rehabilitacijski center Soča, kjer je dobro okreval in po končani terapiji je lahko nadaljeval z delom v svoji službi. Vendar pa ni bil več tak kot nekoč. Pri hoji je s prizadeto nogo trše stopal, tako fina motorika v rokah kot težja fizična dela so mu predstavljala večjo težavo kot nekoč, podobno je bilo tudi z zahtevnejšimi aktivnostmi kot je npr. tek, zato je le-tega povsem opustil. Predvsem pa je čutil, da ni več povsem stabilen. Zato nas je poklical in nas prosil za brezplačen pregled na domu, kjer bi mu povedali, kaj se dá doseči. Na pregledu smo ugotovili, da ima vse potrebne mišice še vedno aktivne in da delujejo dobro, da pa niso dovolj okrepljene, da nimajo dovolj vzdržljivosti ter da imajo preslabo rutino in koordinacijo. Janez se je odločil, da bo poskusil s terapijo in tako smo se dogovorili za frekvenco terapij. Čez en mesec se je stanje močno izboljšalo. Čez slaba dva meseca pa si je Janez brez pomislekov upal že teči. Opažal je, da se manjkrat spotakne in da manjkrat lovi ravnotežje, pa tudi z roko je lahko delal več stvari. Po petih mesecih pa je lahko celo rekel, da se počuti, kot da ga nikoli ne bi zadela možganska kap ter da je v boljši formi kot kadarkoli v zadnjih 20-ih letih. 


 

Obravnava klienta pred in po rehabilitaciji v rehabilitacijskem centru Soča:

Rehabilitacijski center Soča žal ne more sprejeti vseh bolnikov v obravnavo, saj nima dovolj kapacitet. Zato morajo bolniki pred sprejemom opraviti določene fizične teste, na podlagi katerih sprejmejo samo bolj perspektivne bolnike. Ostali morajo pomoč žal poiskati drugod. Običajno se ostali nato obrnejo bodisi na DSO Izlake, razne toplice, negovalne bolnišnice, dom za upokojence ali pa gredo domov v domačo oskrbo. Naše podjetje izvaja fizioterapijo na domu že pred samo rehabilitacijo v omenjenih ustanovah, ko bolniki nanjo še čakajo. Bolj kot bolnik napreduje, preden začne z rehabilitacijo, več bo lahko potem dosegel tudi tekom le-te. Tam bo namreč le določen čas in zato se ga izplača izkoristiti, ravno tako kot tudi tisti čas pred rehabilitacijo. Tudi ko bolniki zaključijo le-to in se vrnejo domov, velikokrat ugotovijo, da še niso toliko napredovali, kolikor bi si želeli, pa čeprav je napredek očiten, in zato zopet pokličejo v podjetje TH10 ter se dogovorijo za nadaljnjo rehabilitacijo. Sin gospoda Franca nas je poklical in dejal, da je očeta zadela možganska kap in da je zato nepokreten. V času klica so ga že izpustili iz kliničnega centra in mu dejali, da oče ni primeren kandidat za sprejem v rehabilitacijski center Soča. Zato nas je prosil, če lahko očeta spravimo v dovolj dobro formo, da bi lahko začel potem rehabilitacijo še v Soči. Opravili smo brezplačen pregled, kot ga pač opravimo pri vsakem novem klientu, in ugotovili, da cilj lahko dosežemo. Začeli smo s terapijo in čez tri mesece je oče lahko samostojno sedel ter dosegal vse kriterije za sprejem v Sočo. Sprejeli so ga na pregled in nato tudi na rehabilitacijo. V šestih tednih, ki jih je gospod Franc tam preživel, je dobro napredoval. Ko je rehabilitacijo zaključil, je že lahko hodil ob bradlji. Ni pa še mogel hoditi z berglo po stopnicah. Terapijo je po rehabilitaciji v Soči tako nadaljeval še z nami in po šestih mesecih je Franc že lahko samostojno hodil po stopnicah doma in s pomočjo bergle po hiši in okoli nje. 


 

Leto do leto in pol po preboleli možganski kapi:

V času enega leta ali leta in pol po preboleli možganski kapi se še vedno izredno splača izvajati fizioterapijo, saj se aktivnost mišic v vsem tem času še vedno vrača. Vsekakor pa se splača vaditi tudi kasneje, kajti če se je aktivnost vrnila, se dá tudi po recimo šestnajstih letih še vedno shoditi. Tako je bilo pri klientu Jožetu, ki ga je na njegov 70. rojstni dan zadela možganska kap. Ostal je nepokreten in dali so ga v dom za upokojence. Bil je prepričan, da se domov več ne vrne. V domu je bil do svojega 86. leta. Takrat pa je sklenil, da še ni povsem pripravljen umreti in da bi rad zopet shodil. Svojci so poklicali nas in se zanimali za enega od nas terapevtov, ki bi lahko hodil tudi v dom za upokojence. Dogovorili smo se za brezplačen pregled, kajti preko telefona ni možno natančneje povedati, ali se dá kaj doseči. Na pregledu smo ugotovili, da ima gospod aktivne vse mišice, vendar so le-te v zelo slabem stanju. Povedali smo mu, da obstaja zelo velika verjetnost, da bo shodil, če si to želi. Gospod Jože se je seveda strinjal in zato smo nemudoma začeli s terapijo. Po šestih mesecih se je bil gospod že sposoben sam usesti in sam vstati. Na 87. rojstni dan pa je lahko že sam odkorakal v bližnjo gostilno, kamor je povabil svoje bližnje na kosilo. 


 

Človek je preslaboten, nima volje za vadbo, ves čas je v postelji in že ima preležanine:

TH10-221

Velikokrat nas poiščejo zelo slabotni klienti, ki so zaradi stalnega ležanja v postelji utrpeli veliko preležanin. Eden izmed takšnih klientov je bila gospa Terezija. Zadela jo je možganska kap in obležala je v postelji. Sprva je bila še motivirana za stvari, po letu in pol pa se je stanje poslabšalo, vse več je spala, dobila je tri velike in boleče preležanine, nato je še dvakrat prebolela možgansko kap ter trikrat pljučnico. Bila je povsem nemotivirana in apatična. Na brezplačnem pregledu smo ji razložili, da se običajno zgodi sledeče: Slabša kot je kondicija človeka, več je preležanin, pljučnic in podobnih težav. Posledično je nazadovanje zato večje in s tem se zmanjšuje tudi upanje in motivacija, kar pa lahko vodi v vse večjo depresijo. Zato je pomembno, da bolniki v prvem koraku čim prej ukrepajo in začnejo izvajati ustrezno vadbo, ki prepreči preležanine, pljučnice in ostale težave, ki zmanjšuje kvaliteto življenja tako njim kot njihovim svojcem. Naslednji korak pa pride, ko bolniki pri sebi vidijo napredek, kot npr., da se sami usedejo, vstanejo ali celo hodijo. Takrat se jim namreč vrne tudi optimizem in s tem pridobijo veliko volje za vadbo. Po ustrezni strokovni razlagi smo začeli s terapijo in gospa od takrat dalje res ni dobila več pljučnice, rane so se zacelile in nove nehale nastajati. Gospo je bilo potrebno precej priganjati za vaje, dokler ni bila v taki formi, da se je bila sposobna sama usesti, od takrat naprej pa se ji je motivacija povrnila, ni več prespala celega dne in vse več je vadila tudi sama. Po enem letu je gospa lahko že sama šla na stranišče in kar je bilo najpomembneje, bila je srečna in motivirana za nadaljnje izvajanje vaj, katerim je dnevno namenila vsaj eno uro. 


 

Poleg možganske kapi ima klient težave še z drugimi boleznimi:

TH10+velike-4Malo je bolnikov, ki bi preboleli zgolj možgansko kap. Večina jih ima še kopico drugih bolezni in težav. Nekateri imajo za sabo že več možganskih kapi, drugi nevrološke bolezni, kot so Alzheimerjeva ali Parkinsonova bolezen, multipla skleroza, nekaterim so amputirali nogo, večina jih ima povišan krvni tlak, holesterol, sladkorno bolezen. Seznam pridruženih bolezni je zelo dolg. Tako je bilo tudi pri gospodu Janku. Poleg možne možganske kapi, ki je prizadela levo stran telesa, je imel zaradi okvare pri operaciji aorte, ki mu je počila pred leti, amputirano desno nogo. Imel je tudi zelo verjetno sladkorno bolezen, poleg vsega pa še artritis, zaradi katerega je jemal biološka zdravila. Preko priporočil je izvedel za podjetje TH10. Rečeno mu je bilo, da smo strokovnjaki za take primere, zato nas je poklical. Dogovorili smo se za brezplačni pregled in ugotovili, da sicer ne bo lahko, vendar je možno, da shodi. Pri tem bi sicer potreboval pomoč, ampak hodil bi lahko sam. Začeli smo s terapijo in natanko čez eno leto smo ga kljub vsem težavam naučili, da je lahko samostojno manevriral po postelji, se sam presedel na voziček, da je lahko sam vstal ter s pomočjo bergle hodil po stanovanju in njegovi okolici. Po letu in treh mesecih pa je bil sposoben hoditi tudi po stopnicah. Zaradi previdnosti je bila žena ves čas zraven, vendar je bilo to zanjo ničelno breme v primerjavi s prej, ko ga je morala lastnoročno obračati v postelji ter ga negovati, saj sam ni mogel v kopalnico ali na stranišče, ga dvigovati in presedati na invalidski voziček. 


 

Zdaj imajo dovolj dokazov, da lahko stanje vsakega klienta precej izboljšajo ter mu dvignejo kvaliteto življenja.

Z opisanimi primeri in še z mnogo drugimi dokazi smo dokazali, da uporaba lastne metode dokazano daje rezultate in da ni več možno govoriti zgolj o čudežu. V 93 % primerov lahko kliente, ki prebolijo možgansko kap in jih prevzamemo, spet postavimo nazaj na noge in jim, če so nepokretni, pokretnost povrnemo. Na drugi strani pa lahko še pokretnim izboljšamo ravnotežje, vzdržljivost, zmanjšamo število padcev ipd. Na tak način svojim klientom povečamo samostojnost in izboljšamo kvaliteto življenja. Hkrati pa s tem preprečimo najhuje, kar bi zagotovo sledilo, če bi klient obležal. Imel bi namreč veliko nižjo kvaliteto življenja, odvisen bi bil od negovalk v domu upokojencev, breme bi bil svojcem in celo samemu sebi. Za družino bi ustrezna strokovna nega predstavljala velik strošek. Poleg tega pa bi se precej povečala možnost za pljučnice, preležanine in podobne nevšečnosti. 


Na brezplačen pregled se lahko klienti naročijo na tel. št. 080 44 66. Izvajamo ga izkušeni fizioterapevti z namenom, da kliente strokovno ocenimo in jim, kar se da natančno, povemo, kaj lahko pri njih dosežemo.


Tako lahko tudi vam brezplačno in brez nadaljnjih obvez strokovno povemo, kakšne so vaše možnosti za rehabilitacijo po možganski kapi po naši metodi in kakšni so rezultati ter izkušnje pri drugih podobnih klientih. 

Gospa Ana je dejala: »Ko mi je hči povedala, da obstaja tako podjetje in da opravljajo brezplačne preglede, sem si rekla, da je vredno poskusiti. Izgubiti nimam ničesar, če se naročim na brezplačen neobvezujoč pregled. In danes mi ni žal!« 

Pa so ti rezultati čudež?

Pogosto se je zgodilo, da smo prišli do želenih rezultatov, a drugi strokovnjaki so le-te smatrali za čudež. Z njihovega vidika je tudi res bil, saj imajo sami veliko več klientov kot naše fizioterapevtsko podjetje (čeprav ima tudi TH10 veliko svojih zadovoljnih klientov). Če v tem primeru torej ta manjši delež klientov dosega zavidljive rezultate v primerjavi s povprečjem, potem je to za njih čudež. V našem podjetju pa smo raje, kot da to smatramo za čudež, svoje rezultate začeli beležiti. Od samega začetka smo torej beležili in analizirali vse primere klientov, ki so preboleli možgansko kap (tudi če so imeli ob tem še druge težave in bolezni). Seveda brez osebnih podatkov, saj zaradi varstva le-teh z njimi ne smemo operirati. 


Rezultati so torej sledeči: Vsi naši klienti iz zadnjih petih letih, ki so vsaj malo hodili, sedaj hodijo veliko bolje; 95 % tistih, ki smo jih po preboleli možganski kapi obravnavali in več niso mogli hoditi, bodisi zaradi kapi bodisi zaradi drugih bolezni, pa danes lahko samostojno hodi. 

 

Na brezplačnem pregledu vam bomo izkušeni fizioterapevti povedali, kako lahko takšne rezultate dosežemo tudi pri vas. 


 

Kaj o naših fizioterapevtih in naši tehniki pravijo naši klienti:

Janko: »Ko sem izgubil nogo, sem dokončno obupal, da bom še kadarkoli lahko vstal iz postelje. Pa le ni bilo tako. Našli smo strokovnjake, ki se ukvarjajo s tako težkimi primeri bolnikov, kot sem jaz. Delali smo po njihovem sistemu, za katerega mi je terapevtka ves čas govorila, da skoraj vedno deluje. In res! Tudi sam zdaj hodim. Nisem takšen, kot sem bil, kar je pri vseh mojih diagnozah tudi logično. Lahko pa hodim, kar se mi zdi pravi čudež.«

Frančišek: »Po možganski kapi sem se počutil mrtvega. Kar prekucnil sem se, če me je kdo posedel na posteljo, zato sem ves čas ležal. Zdravniki niso imeli veliko upanja. Poklicali smo podjetje TH10 in prosili za pomoč. Danes ocenjujem to za mojo najboljšo odločitev v življenju, saj po terapijah zdaj ne samo, da lahko sedim, ampak lahko celo hodim v trgovino po hrano.«

Janez: »Ni me zadela močna možganska kap, vendar sem imel vseeno veliko težav tako z ravnotežjem kot tudi z najrazličnejšimi aktivnostmi. Po terapijah, ki so mi jih nudili terapevti TH10 pa se počutim, kot da me nikoli ne bi zadela možganska kap, zdaj sem v veliko boljši formi kot kadarkoli v zadnjih 20-ih letih.« 


kap

Želite brezplačen pregled ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali. Na vašem domu bomo opravili pregled in vam podali strokovno mnenje o vaši težavi in to povsem brezplačno, ter vam nudili ustrezno terapijo.