Zakaj imajo starejši pacienti raje fizioterapijo doma?

15. 6. 2016

Fizioterapevtske storitve na domu so izjemno koristne za starejše posameznike, saj jim ni treba stopiti iz svojih domov. Izkušeni terapevt prispe na dom, da zagotovi potrebno terapevtsko zdravljenje ter pomaga pacientu premagovati bolečine in otrdelost mišic. Zdravstvene storitve na domu so vsesplošno koristne za paciente, saj so cenejše, prihranijo čas in bolj priročne. Pacienti si lahko preprosto rezervirajo termin fizioterapije, glede na njim najprimernejši čas.

Prednosti izbire fizioterapevtskih storitev na domu:

V teh dneh ljudje ostanejo zaposleni v svojih kaotičnih urnikih dela in težko posvetijo svoj dragocen čas ter pospremijo svojega starejšega družinskega člana na kliniko za fizioterapijo. V takem primeru je najbolje za njih, da se odločijo za fizioterapijo na domu, kjer terapevt obišče bolnikov dom na predviden datum in čas. Na splošno se starejši pacienti in ljudje, ki trpijo zaradi kroničnih bolezni, kot sta alzheimerjeva bolezen in diabetes, odločijo za te storitve.

Tukaj je nekaj pozitivnih lastnosti fizioterapevtskih storitev na domu :

  • Zmanjšani stroški – pogosto se lahko medicinski posegi, ki se izvajajo v ambulantah, storijo tudi v domačem okolju na delček stroškov. Fizioterapevtske storitve na domu pomagajo pri zmanjševanju skupnih stroškov. Znatni prihranki pri ceni se pokažejo tudi pri starejših pacientih, saj je za njih zelo težko potovati do klinike v javnem prevozu. Ker morajo ljudje plačati velike stroške prevoza, je bolj ustrezno, da izberejo zdravstvene storitve na domu.

  • Priročnost – družinski član mora odpeljati pacienta na kliniko in počakati, da se terapija zaključi. Včasih se oseba počuti razočarano zaradi dolge čakalne dobe in se izogiba peljanju pacienta v bolnico. Pri obiskih na domu, zdravljenje fizioterapije ne traja dlje kot 30-45 minut.

  • Boljše zdravstveno stanje – raziskovalci so ugotovili, da je pacientovo okrevanje visoko, ko se zdravljenje izvaja na domu. Pacienti, katerih terapije so potekale na domu, so redkeje ponovno sprejeti v bolnišnico.

 

About the author